Kleur in de Klas

Eindelijk is de eerste fase van een Christelijke school in Olturot gerealiseerd! Begin april 2018 gingen al 112 kinderen uit Olturot en omgeving met hun licht blauwe uniformpjes rennend naar school…Ook Saparina en Stefano, de 2 kids van mijn Samburu vriendin Safari, gaan er nu naar toe. Tijdens mijn laatste bezoek maakten ze tekeningen voor kinderen van een school in Nederland, om ze te bedanken voor hun spaaractie. Met de opbrengst hebben we lesmateriaal gekocht zoals bijvoorbeeld schriftjes, potloden en pennen.

Bladeren in kleurrijke tekstboekjes..

Missions of Hope heeft de school gebouwd – ze zijn gestart met groep 1 – 4 . In de loop van 2019 zal er een tweede gebouw bij komen voor de overige klassen. Stichting Galilea draagt als partner bij met tekstboeken, lesmateriaal, lesbankjes en boekenkasten. Vorig jaar heb ik, Carolien, o.a. de tekstboeken zelf gebracht. Begin 2013: ‘Terwijl ik met de meisjes onder de boom zit droom ik in gedachten over een kleurrijke en inspirerende leeromgeving voor de kids’. Nu zit ik samen met de kinderen door de kleurrijke tekstboekjes te bladeren met leuke illustraties…

Eén maaltijd per dag

Vaak eten de kinderen thuis maar één maaltijd per dag. Het komt regelmatig voor dat de kinderen al vroeg terug gaan naar hun manyatta’s als ze zich niet meer kunnen concentreren en honger hebben. Daarom heeft de school ook een keuken waar elke dag een gezonde maaltijd gekookt wordt die ze tijdens de lunch met elkaar eten. Stichting Galilea heeft ook daar in het bijzonder sponsors voor gezocht, zodat er grote kookpotten en andere keukengerei beschikbaar is om mee te koken.

Leraar dankbaar voor kinderbijbels

Als cadeau van Stichting Galilea heb ik 2 kinderbijbels overhandigt aan Peter en Samuel, de 2 leraren die er waren. Deze kunnen ze bijvoorbeeld tijdens een dagopening gebruiken om een Bijbelverhaal te vertellen en plaatjes te laten zien. Peter was er ontzettend blij mee, wat me erg raakte. Zo mogen we bijdragen aan Christelijk onderwijs in Olturot – ‘een plaats met veel water’, Levend water!

Note: In 2019 hopen we samen met Missions of Hope te werken aan het opzetten van de 2e fase van de school! Uw donatie is van harte welkom.


Partner 1:                            Missions of Hope

Partner 2:                            CITAM missions

Streefbedrag 2019:           € 5000

Geef:                                    o.v.v. Chr. school Olturot

Bekijk ook: