Kakamega Kids

Op een stuk land van familie nam Collins het initiatief om te beginnen met een children’s home – daar zorgt hij nu samen met zijn (jonge) vrouw en nog een aantal medewerkers voor 25 kinderen. Ze werden opgevangen omdat de ouders overleden zijn, het thuis niet veilig voor ze is of omdat ze in de steek gelaten werden. Zelf hebben ze 2 kinderen en als gezin wonen ze hier ook.

Vanuit Eldoret kwam er via vrienden een uitnodiging om op zaterdag 1 april 2017 met etenswaren, schoolspullen en kleding naar Kakamega te gaan en ze te verrassen met een donatie. In korte tijd hadden we € 200 bij elkaar en ook de groep uit Eldoret had voor bijna een zelfde bedrag inkopen gedaan. Op vrijdag was er niet zoveel tijd maar we hebben o.a. schoolschriftjes, ugali (maismeel), suiker, luiers en lollies gekocht. Er is nog een klein bedrag over wat we zullen gebruiken voor bijzondere wensen van het kindertehuis.

We hebben er een hele dag doorgebracht. Eerst kregen we een rondleiding, het verhaal over hoe ze begonnen zijn en de ontmoeting met de kids! Wat ontzettend leuk was, waren de liedjes, gedichtjes en dansjes die ze voor ons deden om ons te bedanken. Ze waren allemaal heel blij, maar wel een beetje verlegen!

Het was een heel gastvrij ontvangst en we hebben afgesloten met een open gesprek waarin we lieten weten wat ons is opgevallen en wat ons geraakt heeft. Met een aantal bemoedigende Bijbelversen en gebed kwam deze mooie dag tot een einde…

Mogelijk komt er nog een vervolg!

 

 

 

 

Bekijk ook: