HHD – programma

HHD staat voor Hope, Help en Development – met als centrale vraag: wat gaan onze ‘sponsorlingen’ doen na hun examen?

Na het voortgezet onderwijs heeft niet iedere jongere een aanknopingspunt. Regelmatig komt het voor dat ze het jaar erna niet verder kunnen met een andere studie of werk. Voor jonge meisjes zoals Esther en Jacky hebben we daarom het HHD-programma opgestart. Met het HHD-programma willen we meerjarige begeleiding bieden met een persoonlijke aanpak. Samen met de HHD-er denken we na over te nemen stappen van opleiding naar kennis, werkgelegenheid en het opstarten van bedrijfjes. Dit kan helpen bij het voorkomen van kindhuwelijken en tegelijkertijd leren ze nieuwe vaardigheden om voor zichzelf te kunnen zorgen.

Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor cultuur, coaching en pastoraat. Hier gaan we nog verder vorm aan geven.

Als het financieel mogelijk is kunnen we er ook voor zorgen dat ze een vervolgstudie of cursus gaan doen waarbij ze opgeleid worden voor hun toekomstige baan.

Geslaagd met ‘distinction’!

Esther is in november 2018 geslaagd voor haar certificaat ‘Guidance & Counseling Psychology’! En ze is zelfs geslaagd met ‘distinction’ – wat zoiets betekend als met aanzien of onderscheid. In december 2021 slaagde ze voor haar ‘advanced’ diploma als gevorderde in ‘Counseling and Psychlogy’ en kan meteen aan de slag in het PGH ziekhuis van Nakuru. Haar grote droom is om aan de universiteit verder te studeren.

Uiteindelijk is het ons doel om ervoor te zorgen dat deze ‘young ladies’ een voorbeeld zullen zijn voor andere meisjes en een leidinggevende rol in kunnen nemen in hun familie, bij vriendinnen, en in hun dorp of stad.

We hopen haar te kunnen blijven steunen bij een vervolg studie en wensen Esther heel veel succes bij het maken van belangrijke keuzes de komende tijd!

—————————————————————————————————————————

Partner 1:                           CITAM missions

Partner 2:                          Zahara Farm

Streefbedrag 2023:         € 2000 – 2500 voor het sponsoren van 2 studenten (per jaar)

Geef:                                    o.v.v. HHD-programma

 

 

 

 

Bekijk ook: