Zahara Farm

Zahara Farm

In februari 2021 ben ik verhuisd, dat was al langere tijd mijn wens. Uiteindelijk kwam ik bij een wat ouder huis uit met een mooie tuin erbij. Nog geen 500 meter verderop is er een ‘borehole’ met directe watervoorziening naar het huis. Ook is er een verharde weg vlakbij en het is ongeveer 10-15 minuten rijden van Kiamunyi naar Nakuru centrum. Het voelt landelijk maar toch zijn de meest belangrijke voorzieningen goed bereikbaar. Het idee was om hier een ‘pilot project’ op te zetten onder de Keniaanse zuster organisatie van Stichting Galilea, Zahara Galilea.Tijdens de corona gingen de huurprijzen omlaag en dit was dan ook een goede periode om hier in Nakuru iets nieuws op te starten!

Zahara is een Hebreeuws woord of een naam welke ‘straling’, ‘bloeien’, ‘glanzend’ of ‘schijnen’ betekent.

Zahara Farm uitbreiding van HHD-programma

Op Zahara Farm houden we inmiddels tussen de 400 en 600 ‘Kienyeyi’ inheemse kuikens en kippen welke heel populair zijn bij de lokale bevolking en ze kunnen zowel voor opfok, vlees als voor de leg verkocht worden. Er is geïnvesteerd in een broedmachine, een ‘brooder’ voor de kuikens en een binnen- en buitenverblijf voor de oudste kippen die nu alweer bijna 9 maanden oud zijn. We zijn ook begonnen met het fokken van konijnen, visteelt en het verbouwen van diverse groenten. Een volgende stap is het maken van compost om daarmee de groentetuin te kunnen bemesten. Bovendien is er een larve die bij dat proces kan helpen welke voor extra eiwitten weer aan de kippen bijgevoerd kan gaan worden. Zahara Farm is een mooie aansluiting op en uitbreiding van ons HHD-programma!

Sponsoring, training en begeleiding

Vorig jaar was het opstart jaar van Zahara Farm maar binnenkort hopen we meer jongeren te kunnen gaan sponsoren, trainen en begeleiden. Ook kunnen ze hier wat zakelijke basisvaardigheden leren zodat ze in de toekomst beter voor zichzelf kunnen zorgen. We betrekken de gemeenschap bij ons project door hen bewust te maken van wat we doen om zo ‘good will’ te verkrijgen. Zahara Farm bestaat zowel voor als door de omringende samenleving.

Wilt u graag meer weten over Zahara Farm?

Stuur dan even een e-mailtje naar caro30az@gmail.com of app via +254 (0) 706 412803

 

 

Bekijk ook: