Medewerkers en bestuur

Voorzitter – Klaas

Mijn naam is Klaas van Olst, geboren op 12 augustus 1955 in Genemuiden, en daar woon ik nog steeds. Ik ben in 1978 getrouwd met Truus en samen hebben wij 3 zonen, 3 schoondochters en 4 kleinkinderen.  Deze wonen respectievelijk in Heerde, Kampen en Deventer.

Sinds december 2021 ben ik gepensioneerd, en daarvoor heb ik bijna 24 jaar gewerkt bij Gedie. Een bedrijf wat als doel heeft om mensen met een licht verstandelijke beperking aan het werk te helpen en te houden. Echt dankbaar werk. Daarvoor werkte ik bij een groothandel in gereedschappen en machines.

Verder ben ik van 1994 t/m maart 2022 lid geweest van de gemeenteraad, van 2010 t/m 2021 diaken in de Hervormde Kerk van Genemuiden en vele andere vrijwilligers taken.  Door onze zoon Stefan zijn wij in contact gekomen met Stichting Galilea en hebben wij enkele Galilea dagen bezocht.  Toen de vraag kwam om een bestuursfunctie te vervullen, heb ik hier over nagedacht en gemeend deze op mij te moeten nemen. Ik hoop als voorzitter iets te kunnen bijdragen aan het mooie werk, wat Carolien in Kenia doet.

Secretaris – Eddy

Mijn naam is Eddy Riezebos-Zwiers, moeder van drie kinderen, waaronder Carolien Zijda. Ik ben hartstikke trots op haar voor het werk wat ze doet in Kenia. En vanuit Nederland draag ik dan ook graag mijn steentje bij aan het inzamelen van fondsen en het besturen van deze stichting.

Penningmeester – Sjors

Mijn naam is Sjors Burger. Ik ben geboren in 1984 in Woerden. Op mijn 5de ben ik verhuisd naar Zeeland waar ik tot mijn 36ste heb gewoond. Sinds 2020 ben ik woonachtig in Kampen. Ik ben in 2009 getrouwd met Rolinde en vader van mijn zoon Jens en pleegvader van Jermano.

Ik ben werkzaam als junior controller bij een bedrijf in Lelystad. Ik ben lid van de CGK Kampen en kwam daar in contact met Stichting Galilea. Daar hoorde ik dat ze op zoek waren naar een penningmeester. Ik mag mij op deze manier inzetten voor deze mooie stichting.

Fieldworker (Project Manager) in Kenia – Carolien

Mijn naam is Carolien Zijda en ik werd in 2021 alweer 40 jaar. Dat betekent dat ik inmiddels zo’n 20 jaar actief ben in Kenia. Tijdens een Opwekkingsconferentie in 2001 voelde ik me geroepen tot zendingswerk. Nog geen maand later reisde ik voor de 1e keer af naar Kenia voor een stage op een melkveebedrijf. In Eldoret kwam ik al snel in contact met zendelingen en deed daarna voor een maand vrijwilligerswerk bij Jeugd met een Opdracht.
Na het afronden van mijn studie landbouw in Dronten keerde ik terug naar Kenia en in 2003 werd Stichting Galilea opgericht. Zo gingen we van start met het brengen van Hoop, Hulp en Ontwikkeling in Kenia – gedreven door alle armoede die ik zag; het alledaagse ‘living from hand to mouth’ voor een meerderheid van de bevolking, kinderen die onder onbegrijpelijke omstandigheden op school lessen volgen, het harde werken op het land terwijl er nauwelijks inkomsten uit voort komen…En in het bijzonder ook de situatie van meisjes en jonge moeders die door gebrek aan onderwijs en kennis nauwelijks voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen.
In mijn hart groeide het verlangen om hier iets aan te doen – ook al had ik soms geen idee hoe. In samenwerking met lokale kerkjes en de bevolking werd er vorm gegeven aan projecten die we de afgelopen jaren met giften en donaties van onze sponsors hebben gerealiseerd.
In Nederland ben ik aangesloten bij de CGK (Christelijk Gereformeerde Kerk) in Kampen waar ik tijdens elk bezoek hartelijk ontvangen wordt. Vanaf het begin is deze gemeente heel betrokken geweest bij de missie van Stichting Galilea.
Ik ben dankbaar voor alles wat we voor dit prachtige land, Kenia, kunnen betekenen!