Kenia nieuws mei-juni 2024

Allereerst wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie begrip voor ons verlies. Na enige tijd van ziekte overleed mijn schoonvader op donderdag 23 mei. Al vanaf mijn verjaardag in april hebben we veel tijd doorgebracht in het ziekenhuis en ook ‘thuis’ omdat het steeds minder goed met hem ging. Om die reden kwam Billie’s oudere broer Tony vanuit Amerika naar Kenia en zijn wij hem halverwege de maand mei op gaan halen in Nairobi. Er was voor hem nog geen week voorbij toen de begrafenis al georganiseerd moest gaan worden. Het is een hectische periode geweest voor ons en voor de rest van de familie. Maar we zijn dankbaar dat we tijd hebben gehad om afscheid van ‘dad’ te nemen. Hartelijk dank voor de condoleances en woorden van troost die we mochten ontvangen.

Dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus verlangt. (1 Tes. 5:18)

‘Borehole’ Olturot – fase 3 installeren van de pomp en zonnepanelen

In onze laatste nieuwsbrief heb ik laten weten dat fase 3 van het realiseren van de waterput – installeren van de pomp en zonnepanelen – door Epicenter Africa uitgevoerd zal worden. Met CITAM is uitgebreid gesproken over hoe de betaling gaat plaatsvinden en daarover zijn we tot een overeenkomst gekomen. Er is een uitgebreid programma opgesteld, welke enige tijd is uitgesteld vanwege de hevige regen die in deze periode door het hele land viel.

Uiteindelijk vertrekt er op vrijdag 17 mei een vrachtwagen vanuit Nairobi met materialen voor de waterput in Olturot. Er is een LPO (Local Purchase Order) uitgeschreven zodat de eerste 50 % van het bedrag betaalt kan worden. Er wordt een speciale dag georganiseerd waarop het ‘borehole project’ opgedragen wordt aan de Heere en daarvoor ben ik gevraagd om Stichting Galilea te vertegenwoordigen. Tot mijn grote teleurstelling kan ik daar niet bij zijn want dat is op zaterdag 25 mei – 2 dagen na het overlijden van mijn schoonvader. Er wordt afgesproken dat ik op een ander moment Olturot zal bezoeken, want het project is nog niet 100 % afgerond.

HHD-ers ronden hun computer training af

De tweeling Grace & Esther, en Nasieku hebben de mogelijkheid gekregen om een basiscursus computer training te doen. Grace en Esther gingen naar Jewel College en Nasieku deed haar computer training op Serein College in Nakuru. In deze periode woonde ze hier op Zahara Farm. Ze maakten kennis met programma’s als Word, Excel, Power Point, Access en internetgebruik. Alledrie hebben ze hun computer training succesvol afgerond en ze krijgen daar nog een certificaat voor.

‘Op kostschool eten we elke dag bonen of ugali…’

Het gaat goed met Marial op kostschool. Tijdens een periode waarin ze vrij was zijn we samen naar de stad geweest om spullen te kopen die ze nodig heeft nu ze kostschool doet. Sportschoenen, een rugzak, een deken, een aantal persoonlijke verzorgingsproducten en nog het een en ander. Het is erg gezellig en tussendoor eten we nog even een frietje in de stad want op school is het straks weer elke dag bonen of ugali eten…Afgelopen week is ze hier nog even langs gekomen toen de scholen voor een paar dagen dicht gingen in verband met protesten rondom de gepresenteerde ‘finance bill’. Wellicht heb je er in het Nederlandse nieuws iets van gezien. Ook in Nakuru zijn er 3 dagen van protest geweest, een keer moesten we de auto een uur parkeren vanwege demostranten voordat we weer naar huis konden. Gelukkig is het inmiddels weer wat rustiger in het land.

By His Grace, Carolien

 

Bekijk ook: