Kenia nieuws november 2023 Bruiloft (special edition)

Gefeliciteerd! Vandaag hebben we iets te vieren…Een van de liedjes die we hoorden tijdens onze bruiloft. De ds. preekt over Johannes 13:34 

Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb lief gehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. 

Ontvangst op Creek Villa’s in Nyali, Mombasa

Het is een prachtig huis, boven verwachting; met een zwembad, palmbomen en uitzicht op de oceaan…Zowel onze Nederlandse familie alswel onze Keniaanse gasten zullen hier de komende 3 dagen verblijven. Osman, de chef verzorgd het ontbijt en het avondeten, meestal met specialiteiten van de kust. We eten o.a. rode snapper (vis), kippenvleugeltjes, samosa’s (snack) en gestoomde groente met ingredienten zoals kokosnoot, tamarind en daarbij een heerlijke sap. Iedereen voelt zich al snel thuis en geniet van dit samenzijn. Tussendoor is er tijd om naar de stad of naar het strand te gaan, of even af te koelen in het zwembad.

 

Welkom op de bruiloft van Carolina en Billy – Zaterdag 11 november 2023

s’ Morgens vroeg wordt mijn haar en make-up gedaan door een Armeense. Ze vlecht en krult mijn haar en doet er kleine bloemetjes in, heel mooi. Dan is het tijd om mijn elegante trouwjurk aan te doen…

We maken foto’s bij het zwembad van Creek Villas en later ook bij Baobab waar de ceremonie gehouden wordt. Samen met Annabel en Eunice, mijn ‘best maids’, en mijn oudste broer loop ik naar de bruidegom die mij met zijn ‘best man’ opwacht.

Alles is prachtig opgezet – er staan pilaren met bloemen, er ligt een loper, aan beide kanten staan er houten stoeltjes en aan het einde nog een boog met bloemen. Billy neemt mij bij de hand en samen lopen we naar voren, waar we zelf plaats nemen. Het gaat allemaal een beetje in een waas aan me voorbij, maar het is een bijzonder geluksmoment.

De ds. begint aan zijn preek over liefhebben en het spreekt erg aan. Daarna worden de huwelijksgeloften uitgesproken en Billy zegt: ‘Mijn rib werd van mij afgenomen, en ik ben hier om mijn rib terug te nemen’. De ringen worden uitgewisseld, de huwelijksakte getekend en daarna sluiten we af met het eten van een lekkere taart. De symboliek van de taart is dat we vanaf nu samen de mensen om ons heen verwelkomen in ons huis. Na de ceremonie eten we nog met elkaar in de party-tenten die van groen, perzik en blos decoratie zijn voorzien. Ook het bruidsboeket en de andere bloemen hebben dezelfde tropische kleuren. Uiteindelijk vertrekken onze gasten met de avondbries van de oceaan…

Dankjewel!

Mr. en Mrs. Marine – Carolien & Billy – willen iedereen heel hartelijk bedanken!

We ontvingen van familie, vrienden, kennissen en thuisgemeente geluks- en zegenwensen via e-mail en app. Uit de kofffers kwamen er daarnaast kaarten en cadeautjes uit Nederland mee. Allemaal heel hartverwarmend.

Ook hebben we van diverse mensen een huwelijksgift mogen ontvangen en alles bij elkaar opgeteld hebben we daarmee, tot onze grote verbazing, de 3-daagse safari met onze Nederlandse familie kunnen doen. Het was een geweldige tijd waarin mijn broer en schoonzus voor het eerst op safari gingen. We hebben veel gelachen, gepraat en genoten van alle ervaringen met elkaar.

Zelf heb ik voor het eerst mnt. Kilimanjaro (TZ) gezien terwijl een kudde olifanten tegen zonsondergang de weg overstak, wat echt indrukwekkend was. Het meest bijzondere is dat mijn moeder, broer en schoonzus bij onze bruiloft konden zijn.

Kortom, het was een onvergetelijke week!

By His grace, Carolien