Kenia nieuws september-oktober 2023

‘Wil je met mij trouwen?’

Samen met mijn moeder zit ik aan het avondeten, na een mooie safari dag in de Masaai Mara. Billy is even weg gelopen, maar het duurt wat lang. Opeens komen er Masaai strijders binnen en ze zingen en dansen. Geweldig! Tot onze verbazing stoppen ze bij onze tafel en dan zegt mijn moeder ‘Oh kijk! Dat is Billy!’ Die liep achter de 4 Masaai strijders aan met dezelfde kleding aan en een speer…Vol verbazing en sprakeloos kijk ik toe…De Masaai houden bordjes omhoog met ‘Will you marry me?’ Billy gaat op zijn knie en vraagt me ten huwelijk met een prachtige ring. Ik heb wel 10 keer ‘ja’ gezegd! Sinds 26 september 2022 zijn we verloofd.

‘Het is niet goed dat de mens alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past’ (Gen. 2:18)

Wij gaan trouwen! Carolina Zijda & Billy Nduati Marine

Op zaterdag 11 november 2023 hopen wij, Carolien Zijda en Billy Nduati Marine, in het huwelijksbootje te stappen! We kijken samen uit naar deze bijzondere dag, die ingezegend zal worden door ds. Mwangi tijdens een ceremonie op het strand in Mombasa aan de Keniaanse kust. Mijn moeder, oudste broer en zijn vrouw zullen daar ook bij aanwezig zijn.

Als je een gift voor ons wilt overmaken dan kan dat op rekening nr. NL39INGB0007219222 t.n.v. Carolien Zijda o.v.v. ‘Huwelijksgift voor Carolien en Billy’

* Via het rekeningnummer van de stichting kan ook.

HHD-programma: Timothy hoopt voor het einde van dit jaar zijn certificaat af te ronden.

Na een aantal maanden afwezigheid is Timothy weer terug op Zahara Farm. Hij ging naar Olturot om daar te praten met zijn familie en met CITAM, om ervoor te zorgen dat de vereiste 25% van de ouder of voogd voor zijn studiegeld betaalt wordt. De overige 75% wordt door Stichting Galilea gesponsord met het HHD-programma.

Samen met een andere jongen uit Olturot reisde hij terug naar Nakuru. Alois hield Timothy voor een weekje gezelschap hier om daarna ook zijn studie weer op te pakken. Met Serein College heeft Timothy het zo kunnen regelen dat gemiste examens ingehaald kunnen worden. Voor het einde van dit jaar hoopt Timothy zijn certificaat ‘Community Health’ af te ronden.

Een week of twee later komt er nog een vriend van hem langs op Zahara Farm, Mark. Hij loopt met krukken omdat hij een probleem heeft met een van zijn benen. Mark gaat ook aan een studie beginnen hier in Nakuru en is op zoek naar een kamer. Dat lukt en na een paar dagen vertrekt hij van hier maar komt af en toe nog wel langs om Timothy te bezoeken.

HHD-programma: Esther heeft eindelijk haar fel begeerde ‘Higher Diploma in Counseling and Psychology’ op zak!

Esther Mweni heeft eindelijk haar ‘Higher Diploma in Counseling and Psychology’ in de zak! Ze is al op 17 december 2019 afgestudeerd maar heeft lang moeten wachten op het fel begeerde diploma. Ondertussen is ze nog steeds op zoek naar een andere baan, waarvoor ze op verschillende plekken sollicitaties heeft gedaan. Helaas zonder resultaat tot nu toe.

Educatiefonds: Jenisa heeft haar KCSE resultaten binnen!

Jenisa heeft haar computer training met succes afgerond. Op dit moment is ze in Olturot en heeft sindsdien haar KCSE (Kenya Certificate of Secondary Education) resultaten opgehaald van haar voormalige school voor voortgezet onderwijs. Ze hoopt volgend jaar gesponsord te gaan worden voor haar vervolgonderwijs met behulp van ons HHD-programma. Maar vooralsnog hebben we geen sponsor voor haar.

10e Stichting Galileadag op zaterdag 4 november 2023 te SGPIJ in Ijsselmuiden!

Voor meer informatie, kijk op www.stichtinggalilea.nl onder het menu ‘Fondsenwerving’ voor onze flyer.

(Note: De volgende nieuwsbrief komt in december!)

By His grace, Carolien