Kenia nieuws juni 2023

Aan het einde van de maand juni wordt jaarlijks de balans opgemaakt van het vorige jaar. Zowel in Nederland als in Kenia zijn er bijvoorbeeld gegevens van de organisatie die aangepast moeten worden, er wordt een jaaroverzicht van het voorgaande jaar gemaakt voor de ANBI en er zijn papieren voor de belastingdienst die moeten worden ingevuld. Op https://stichting.moment.online/stichting-galilea kun je onze financiële verantwoording en de activiteiten en nieuwe projecten van Stichting Galilea over het jaar 2022 bekijken.

Wie karig zaait, zal karig oogsten; wie overvloedig zaait, zal overvloedig oogsten. (2 Kor. 9:6)

Zahara Farm ziet af van investeren in meer kippen 

Een moeilijke beslissing die we hier op Zahara Farm hebben gemaakt vorig jaar is dat we geen eieren meer gaan uitbroeden met de broedmachine…Aan het begin van het jaar werden er plannen gemaakt voor een 4e ronde, maar de prijs van kippenvoer is bijna verdubbelt. Ook is de organische kippenboer waar de bevruchte eieren van gekocht werden ermee gestopt, is er een gebrek aan bevruchte eieren en de prijs elders 75 % hoger. Alles bij elkaar was het voor Zahara Farm niet mogelijk om hiermee door te gaan.

Toch was het jaar 2021 een heel mooi jaar waarin we 3 keer de broedmachine gerunt hebben en tot half 2022 zijn er veel kippen verkocht. Uiteindelijk is er deze maand ook iemand gevonden die de broedmachine wil kopen en deze is inmiddels opgehaald! Mogelijk komt er nog een broedmachine met een maximale capaciteit van 200 eieren, een andere optie is om een aantal kuikens of kippen erbij te kopen van iemand. Op dit moment houden we het voorlopig bij kalkoenen, parelhoenders, ganzen en we hebben er 10 nog jonge nieuwe eenden bij.

Trouwerij van een studievriendin stelt giften van gasten beschikbaar aan Stichting Galilea!

Op zaterdag 24 juni zijn Jidske en Alfred getrouwd en de giften die ze ontvangen op deze feestelijke dag willen ze graag schenken aan een ‘Goed Doel’. Jidske deed haar afstudeerstage hier in het Nakuru National Park, alweer meer dan 20 jaar geleden! Maar zo nu en dan komt ze nog graag op vakantie naar Kenia en als het mogelijk is zoeken we elkaar dan op.

In februari dit jaar kreeg ik een appje van haar waarin ze vertelde over haar trouwplannen en of Stichting Galilea een onderwijs of agrarische project heeft? Ik vertelde haar over ons HHD-programma waarmee we jongeren sponsoren voor een beroepsopleiding en dat we op Zahara Farm graag een irrigatiesysteem willen aanleggen voor de groentetuin.

Jidske en Alfred besloten om ons ‘Goede Doel’ te steunen en we mochten van hen €2000,- ontvangen! In november willen ze Zahara Farm graag komen bezoeken om daarna te gaan genieten van hun huwelijksreis.

Het irrigatiesysteem is deze maand al aangelegd en tuinman Clement komt 1 keer per week onkruid wieden, planten en ook helpen met hokken schoonmaken. In juni zijn er aardappels gepoot en er is spinazie en sukuma bij geplant. De tomatenplantjes groeien en lijken het goed te gaan doen. Ter voorbereiding op het droge seizoen gaat er nog een grotere watertank geplaatst worden.

Gebedspunten:

  • HHD programma: Esther Mweni heeft het probleem met de financiële administratie van haar studie bij Serein College uiteindelijk zelf kunnen oplossen. Reden voor dankbaarheid!
  • Dankzegging voor de vrijgevigheid van mijn studievriendin Jidske en haar man.

By His grace, Carolien