Kenia nieuws maart 2023

Afgelopen weekend belde Jenisa op, of ze naar Nakuru kon komen? Dat was prima want ze heeft een paar weken vrij en ik heb haar al sinds september niet gezien. Bij aankomst valt het me meteen op dat ze afgevallen is, en ze was al zo dun. Ook voelt ze zich niet lekker en moet ze veel hoesten. Eerst maar wat eten, een kop warme melk en uitrusten na een paar uur reizen. De volgende ochtend gaan we naar een kliniek hier dichtbij, omdat ik graag precies wil weten wat er mis is.

Ze blijkt nog maar 39 kgs te zijn…ik schrik ervan. En ze maakt te weinig witte bloedcellen aan waardoor haar immuunsysteem verzwakt is. Gelukkig is het geen malaria of iets anders ernstigs. Wel krijgt ze bijna een boodschappentas aan medicijnen voorgeschreven: hoestdrank, antibiotica, vitaminen C, iets voor haar eetlust. Ik hoop dat ze de komende weken snel weer opknapt!

Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven……Ik was ziek en u hebt Mij opgezocht…“Toen u dit voor één van mijn minste broeders hebt gedaan, deed u het voor Mij.” (Mat. 25:35-40)

Zahara Farm: Kalkoen in plaats van kip!

Nou, het regenseizoen is begonnen! De zaadbedden zijn op tijd klaar gemaakt en ingezaait met rode bieten, sla, courgette en prei. In plaats van kippen is er besloten om dit jaar kalkoenen, parelhoenders, ganzen en eenden te gaan houden. Deze kunnen gezamenlijk in het zelfde onderkomen, de ‘chicken coop’, verblijven en overdag kunnen ze naar buiten om gras te eten. Meneer kalkoen pronkt dagelijks trots met zijn veren en kloekt er heel wat van af. De verandering van kippen naar deze andere vogels komt niet zomaar – we hopen dat dit meer zal opleveren voor Zahara.

Educatiefonds en HHD programma: Uitgangspunt bij sponsoring 25 % door ouder of voogd

De tweeling Esther en GraceStichting Galilea heeft als uitgangspunt bij sponsoring dat de ouder of voogd 25% meebetaalt aan school-/studiegeld van de jongere. Hoewel we dit altijd bekend maken van tevoren en deze afspraak gemaakt wordt komt het vaak voor dat de verantwoordelijke in de loop van het jaar toch niet in staat blijkt te zijn om aan deze 25 % te voldoen. Daarnaast zijn er soms ook onvoorziene kosten die tijdens het schooljaar gebracht worden.

Regelmatig wordt mij gevraagd om een vooruitbetaling, of blijkt aan het einde van een termijn dat SG haar aandeel betaald heeft maar de ouder of voogd niet. Steeds opnieuw moeten we overwegen of we de jongere al dan niet blijven sponsoren. In de meeste gevallen doen we dat overigens omdat blijkt dat zelfs een bijdrage van 25 % door de ouder of voogd een grote opgave is.

Bestuursnieuws: Sjors (Jr. Controller) nieuwe penningmeester SG

Tijdens onze laatste vergadering hebben we onze nieuwe penningmeester verwelkomt, Sjors Burger. Na een 1e deelname heeft hij laten weten zich graag in te willen zetten voor Stichting Galilea. Samen met zijn gezin werd hij afgelopen jaar lid van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Kampen. In zijn dagelijkse werk is hij ‘Junior Controller’ wat hem naar ons idee ‘geknipt’ maakt voor deze taak!

Activiteitenmarkt XXL a.s. zaterdag 15 april

Hanzestad Kampen organiseert een soort ‘open dag’ waarbij verschillende organisaties in de gemeente Kampen zich kunnen presenteren aan een heel gemengd publiek. Stichting Galilea zal daar ook aanwezig zijn met een kraampje. Ben je geïnteresseerd in zendings-/ ontwikkelingswerk? Wil je graag als vrijwilliger aan de slag? Heb je informatie nodig? Wil je meer weten over onze projecten?

Kom dan gezellig even langs op Kinderboerderij Cantecleer tussen 11.00 – 17.00 u

By His grace, Carolien