Kenia nieuws juli-augustus 2022

Zahara Farm komt elke dag meer tot leven, terugkijkend op de afgelopen anderhalf jaar zie ik de oorspronkelijke visie voor Zahara werkelijkheid worden! Er is een extra konijnenhok bij gemaakt en ook ‘Zahara Lounge’ is klaar voor bijvoorbeeld  lunch gasten. Regelmatig komen de jongeren die door ons Educatiefonds en HHD-programma gesponsord worden op bezoek. Jenisa uit Olturot was in augustus de hele maand hier in Nakuru – Zahara Farm bloeit en straalt!

‘Leg je leven in de handen van de Heer, vertrouw op Hem, Hij zal dit voor je doen: het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid stralen als de middagzon’. Psalm 37:5-6

HHD: Jenisa gaat met laptop terug naar ‘computer programming’

Vol verbazing kijk ik haar aan…’deze zijn voor jou’! Jenisa geeft me een paar hele mooie sandalen die precies mijn maat zijn. In de afgelopen 20 jaar hebben we heel veel jongeren gesponsord maar nog nooit kreeg ik zo’n mooi kado. Na het succesvol afronden van form 4 begon ze met een computer training van 1 jaar in Nairobi – welke door een gemeentelid van CITAM gesponsord wordt. We hopen dat ze begin volgend jaar aan haar opleiding voor verpleging kan beginnen met behulp van ons HHD-programma. Voor nu richt ze zich volledig op ‘computer programming’ om daarmee belangrijke basisvaardigheden te leren die ze op het voortgezet onderwijs nog niet geleerd heeft. Het is gelukt voor Jenisa  een 2e hands laptop te organiseren om haar extra te motiveren en stimuleren voor haar computer opleiding. Nu was het haar beurt om totaal sprakeloos en verrast te zijn, dat had ze helemaal niet verwacht! Op vrijdagochtend 2 september reisde ze weer terug naar Nairobi, want de lessen gaan op maandag 5 september weer beginnen.

Gebedspunten:

  • Dankzegging dat de verkiezingen in Kenia zonder geweld afgerond zijn. Op 13 september 2022 is de inauguratie van onze nieuwe president, William Samoei Ruto.
  • Volgende week komt onze secretaris van Stichting Galilea, mijn moeder, voor de 3e keer naar Kenia! Bid met ons dat o.a. onze plannen om naar Olturot te gaan een heel bijzondere ervaring mogen zijn.

By His Grace, Carolien