Kenia nieuws april 2022

Een bemoediging kan je hele perspectief opeens veranderen. Soms vraag je je af, waarom? Het lijkt alsof datgene wat je bezig houdt, datgene waar jij je voor inzet geen enkele verandering of verbetering brengt. En dan komt er zomaar een mooi bericht van iemand die zijn of haar waardering uitspreekt. Of je op de een of andere manier een ‘hart onder de riem’ steekt. Meteen realiseer je je weer dat het toch ergens goed voor is! Dus,  laat je door niets ontmoedigen….

De Heer zelf gaat voor je uit, Hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen

(Deut. 31:8)

Nieuwe ‘Head of Missions’ CITAM brengt een bezoek aan Zahara Farm

Aan het begin van dit jaar werd ik door pst. Terry in Olturot voorgesteld aan Rev. Elias. Hij heeft de taak van ‘Head of Missions’ recentelijk overgenomen van pst. Kuchio.

In haar aanbeveling laat ze weten op welke manieren we de afgelopen jaren hebben samengewerkt in Olturot onder andere d.m.v. sponsoring van jonge meisjes, mentoring, het installeren van een schaduwnet, landbouwtraining en een donatie van kinderkleding en speelgoed.  Ook waren we van invloed bij het Christelijke onderwijs in deze gemeenschap en leverden zo een een belangrijke en positieve bijdrage.

Uiteindelijk belde Rev. Elias mij zelf op met het voorstel om elkaar in Nakuru te ontmoeten – nadat hij en zijn vrouw hun dochter naar Kabarak University gebracht zouden hebben. Zahara Farm ligt op de route dus nodigde ik hen uit om kennis te maken met elkaar, onder het genot van een kopje koffie.

De belangrijkste aandachtspunten die werden besproken zijn:

  • Het voortzetten van sponsoring met behulp van ons Educatiefonds en-/of HHD-programma bij voorkeur zowel voor jongens als voor meisjes.
  • Solar (zonne-energie) verlichting bijv. zodat jongeren ook s’avonds kunnen studeren. Het dorp Olturot heeft nog altijd geen aansluiting op de landelijke energie voorziening.
  • Een ‘borehole’ ofwel waterput erbij boren omdat er een groot tekort aan water is. De lokale bevolking, het vee en het vee van omliggende dorpen komen allemaal naar dezelfde plek. Ook is dit voor het project ‘Groente voor Gezondheid’ belangrijk zodat het minder afhankelijk is van seizoenen.

Rev. Elias heeft jarenlang voor ‘Open Doors’ gewerkt en is toen zelfs een keer in Nederland geweest!

Educatiefonds: Een nieuw uniform, een nieuw schooljaar!

Tijdens de vakantie waren Grace en Esther bij hun opa en oma ergens op het platteland. In de grote stad is het dagelijks leven duur en overdag gaat hun oom Cosmas naar zijn werk.

Eind april openden de scholen weer en in een mooi nieuw groen uniform gestoken reist de tweeling af naar Murang’a County om daar te beginnen met form 3. Cosmas heeft me ervan verzekerd dat deze twee me niet zullen teleurstellen en hij bidt voor ze dat ze veel zullen bereiken met hun studie. Hij gaat ook met hun leraar praten zodat ze hun cijfers voor talen kunnen verbeteren.

Het schoolgeld voor de 1e termijn is al overgemaakt en dat zal hen ook motiveren om hard te werken.

Hij had geen woorden om zijn dankbaarheid uit te drukken en zei  ‘Moge de Almachtige Heer je overvloedig zegenen’.

Gebedspunten

  • In het bijzonder dankzegging voor alle sponsors van de meisjes die door deze steun toekomst perspectief hebben. Door onderwijs gaan er deuren voor hen open!
  • Dankzegging voor het bezoek van Rev. Elias en zijn vrouw Carol. En gebed voor succesvolle voortzetting van de samenwerking tussen Stichting Galilea en CITAM missions.
  • Tijdens het Paasweekend zijn er 9 konijnen bij gekomen op Zahara Farm! En hoewel zeker een maand later dan vorig jaar, is het regenseizoen hier begonnen en is er in de groentetuin extra ‘sukuma wiki’ geplant als konijnenvoer. Nog meer reden tot dankbaarheid..

By His grace, Carolien