Kenia nieuws januari 2022

Nieuwe kracht

Oud en nieuw werd hier gevierd met een paar buren en een ‘bonfire’, een soort kampvuur. Gezelligheid! We mogen het nieuwe jaar beginnen met nieuwe vreugde, nieuwe doelen en nieuwe inspiratie!

Maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht! (Jes. 40:31)

HHD: Esther geslaagd!

Wat een verrassing! Esther is voor het einde van het jaar (2021) geslaagd voor haar diploma ‘Counseling and Psychology’. Op 18 december heb ik thuis voor haar en een paar vriendinnen een klein feestje georganiseerd om het te vieren. Esther is de 1e door Stichting Galilea gesponsorde die binnenkort met een beroepsopleiding op zak hoopt te beginnen met werken – ze heeft al een aanbod van een ziekenhuis hier in Nakuru. Het is alleen nog wachten totdat Serein College de resultaten en officiële papieren aan haar overhandigt. Het is haar grote droom om ook nog verder te studeren aan de universiteit…

Zahara Farm: Kwetsbare kippen

In december zijn er minder kippen verkocht dan verwacht. Maar al met al ben ik tevreden met de opbrengst. Op dit moment vind ik elke dag een stuk of 3 eieren die voor eigen consumptie zijn, lekker! Van beginnen met 5 konijnen gingen we al snel naar bijna 50 stuks…Een paar van de volwassen dieren zijn al verkocht. Nu tijdens het droge seizoen is er te weinig groente in de farm en moet er bijgevoerd worden, terwijl de prijs van groente verdubbelt is. Helaas gingen er een paar konijntjes dood. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd, kippen zijn op jonge leeftijd heel kwetsbaar en het is niet makkelijk om ze te verzorgen tot zeker 6 maanden oud. Er waren vooral bij het opstarten soms kostbare verliezen en tegelijkertijd totaal onverwachte inkomsten.

Hoe Zahara Farm het uiteindelijk gedaan heeft dit 1e jaar? Dat zullen we binnenkort weten!

Drie weken zonder stroom…

In dit huis wordt er een ander systeem voor electriciteit meten gebruikt dan in mijn apartement van de afgelopen jaren. Elke keer dat de rekening hier kwam was het schrikken…Hoge rekeningen die niet te verklaren zijn, alsof ik een fabriek run! Ik heb erover geklaagd bij de electriciteits maatschappij die zich erin zou verdiepen. Er werd uiteindelijk een nieuwe meter geplaatst waarmee het daadwerkelijke verbruik voor 3 maanden gemonitored zou worden. Dat deden ze niet…Uiteindelijk werd de stroom 2 x afgesloten en beweerde KPLC dat er een rekening van bijna € 800,- betaald moest worden. Drie weken lang had ik geen stroom en gebruikte een generator. Uiteindelijk kwam ik bij de baas van dit gebied terecht – en konden we tot mijn grote opluchting tot een overeenkomst komen!

Gebedspunten:

We zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter en penningmeester voor Stichting Galilea. We vragen gebed hiervoor, en hopen dat we dit jaar nieuwe mensen in ons team kunnen verwelkomen! Kijk voor de functieomschrijving op: https://stichtinggalilea.nl/2022/01/19/vacatures/

By His grace, Carolien