Kenia nieuws augustus 2021

Een nieuw begin

Wat was het gezellig! Jenisa en Grace kwamen voor hun juli – vakantie voor het eerst 10 dagen bij mij thuis. Het initiatief hiervoor kwam vanuit mijn wens om de jongeren die we sponsoren beter te leren kennen. Jenisa vertelde dat ze door de hoofdmeester op school geroepen werd en ze dacht, o nee, heb ik iets verkeerds gedaan? Maar een auto van CITAM met pastor Dan en Grace kwamen haar tot haar grote verrassing van school ophalen om vervolgens  met een bus samen de reis naar Nakuru te maken.

Jenisa is een meisje dat graag praat en samen met Grace hebben ze heel wat afgegiechelt. Grace is wat verlegen en vind Engels nog best lastig – Jenisa helpt haar soms en vertaalt dan een paar woorden of zinnen voor haar. Het zijn allebei lieve meisjes die me in huis geholpen hebben met de afwas, koken en schoonmaken. Op een donderdag heb ik een ritje met ze gemaakt rondom Nakuru en onderweg hebben we lekker patat gegeten. We hebben ook even bij Lake Nakuru geparkeerd om van het uitzicht te genieten en een paar foto’s te maken. Jenisa had nieuwe schoenen nodig en toen wilde Grace natuurlijk ook een paar…Dus die hebben we ook nog gekocht voordat we weer terug gingen naar huis.

Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor mensen…Kolossenzen 3:23

We hebben gepraat over school en ik heb ze gemotiveerd om nog beter hun best te doen met studeren want allebei zouden ze graag verpleegster willen worden. Jenisa vertelde dat andere meisjes weleens spullen van haar gestolen hebben waar ze natuurlijk niet blij mee is. Soms kan ze niet naar haar manyatta in Olturot als anderen naar huis gaan omdat haar moeder geen geld heeft om voor haar reiskosten te betalen.

Ze hebben het erg naar hun zin gehad en willen graag weer terug komen!

Nieuwe bril uit IJsselmuiden

Door de snelle service van Optiek Schrijver konden Nederlandse buren in Nakuru een nieuwe bril voor mij meenemen. Via Whats App heb ik een keuze gemaakt en de kleuren zijn modern, fris en passen goed bij mijn gezicht!

In het bijzonder dank aan Jan, dochter Annelies, Jan en Angelien uit Delft en onze secretaris en haar man die dit mogelijk hebben gemaakt.

By His grace, Carolien