Kenia nieuws mei 2021

Goed nieuws! Op 10 mei werden de basisscholen en het voortgezet onderwijs in Kenia heropend. Op vrijdag 23 maart ging de 3e lockdown in met landelijk strikte beperkingen, net nadat de scholen voor hun vakantie ‘break’ gingen.

Het leek erop dat de leerlingen weer een lange tijd geen klassikale lessen zouden volgen maar het was hopen en afwachten. Inmiddels zijn ook de binnenlandse reisbeperkingen opgeheven en o.a. kerken kunnen weer bezocht worden, met de nodige ‘social distancing’.

Tijdens de vakantie van de meisjes die we sponsoren heb ik van hen allemaal om een persoonlijk briefje of verhaaltje gevraagd. Daarin vertellen ze iets over zichzelf, corona, school en geloof…

Eén van deze briefjes deel ik in deze nieuwsbrief met jullie  – Naseku Elizabeth komt uit Olturot en gaat naar school in Marsabit, waar ze de brugklas doet. Het was hartverwarmend om van haar en de andere meisjes een berichtje te krijgen.

Naseku Elizabeth Sirangongu

Beste meneer, mevrouw,

Mijn naam is Elizabeth Naseku Sirangongu en ik ben een leerling van Sasura Girls High School in klas form 1. Ik ga naar de kerk van CITAM (Christ is the Answer ministries) in Olturot en ik wordt altijd door CITAM en Stichting Galilea gesponsord. Ik dank de Allerhoogste altijd voor wat Hij voor mij heeft gedaan omdat er veel jongeren zijn die er van dromen om een studiebeurs te krijgen zoals ik, maar ze hebben die kans niet gekregen. Ik stel het op prijs dat de kerk mij temidden van andere jongeren heeft uitgekozen.

Eigenlijk zou ik nu al in form 2 begonnen moeten zijn maar vanwege Covid 19, een vreselijke ziekte welke in de wereld kwam, heb ik veel tijd verspilt met thuis zijn.

Daardoor hebben veel leerlingen nu met moeiten te maken gekregen. Er waren meisjes die niet terug naar school konden komen en sommigen zijn zelfs overleden door Covid 19. Toen we terug kwamen naar school waren we alles over onze schoolboeken al vergeten…Maar door de trouwe liefde van God viel ik gelukkig niet uit op school, dus ik zal altijd bij Hem schuilen want Hij helpt ons altijd. Hij zal ons genade in overvloed geven en onze overtredingen verwijderen.

Tijdens deze vakantie gaat het ook thuis goed met mij en ik hoop dat het zo zal blijven als ik weer naar school ga, als de Heere het wil. Laten we altijd alles voorleggen aan God.

Met vriendelijk groet, Naseku Elizabeth Sirangongu

—————————————————————————————————————————————-

Voor Elizabeth zijn we nog op zoek naar een sponsor die haar bij voorkeur voor langere tijd kan en wil steunen. Haar schoolgeld kost zo’n € 35 – € 40 p/mnd. Dit bedrag wordt over 3 termijnen in het jaar door Stichting Galilea overgemaakt . Ook eenmalige giften blijven natuurlijk van harte welkom!

Bekijk ook: