Kenia nieuws januari 2021

Esther komt meteen bij mij langs als ze weer in Nakuru is. We zijn blij om elkaar te zien en hebben veel om over bij te praten. Het is een onzekere tijd geweest voor haar – ze wist zelfs niet hoe ze de reis terug van Mombasa naar Nakuru zou betalen. Gelukkig was er iemand die bereid was om haar wat te lenen hiervoor. Ondanks alles wat er op haar pad komt is ze een sterke, jonge vrouw. Het doet me denken aan Spreuken 31:25 ‘Uit haar verschijning spreken kracht en waardigheid, de dag van morgen ziet ze lachend tegemoet’.

Esther zet haar studie psychologie voort…

Nu de scholen en universiteiten in Kenia sinds januari weer open zijn heeft Esther haar studie weer opgepakt. Op zaterdag 30 januari had ze haar 1e les van het 3e semester – ook al was ze nogal verkouden. Ondertussen is ze met haar docent aan het overleggen wanneer ze haar examens van het 2e semester kan doen.  Ze  kwam op 10 januari met de bus terug uit Mombasa waar ze kennissen en vrienden van haar overleden zus bezocht tijdens de CoronaCrisis, omdat ze mee kon reizen met een vriendin uit Eldoret die ook naar Mombasa ging.

In Mombasa probeerde ze met het verkopen van snacks een zakcentje te verdienen. Ook hielp ze de mevrouw bij wie ze verbleef met het verkopen van water zodat ze haar ‘kostgeld’ bij elkaar sprokkelde.

Na terugkomst in Nakuru ging ze meteen op zoek naar een ander kamertje, omdat ze haar eerdere kamertje tijdelijk moest opzeggen. Ook heeft de vriendin met wie ze haar kamertje deelde haar studie net voor corona afgerond. Samen met iemand anders wonen is haar overigens niet zo goed bevallen. Wanneer ze alleen is kan ze zich beter concentreren op haar studie, eventueel werk en toekomst. Inmiddels heeft ze een ander plekje voor zichzelf gevonden! Dat betekent wel dat ze wellicht extra kosten gaat krijgen en het nog belangrijker is dat ze snel een bijbaantje vindt. Ze heeft haar c.v. al naar een aantal winkels in Nakuru gebracht. Ze begrijpt dat ze moet leren om minder afhankelijk te zijn en meer eigen verantwoordelijkheid te dragen.

Wilt u met haar bidden voor een bijbaantje en het vervolg van haar studie?# HHD-programma

Bij His grace, Carolien