Kenia nieuws november 2020

Halverwege november kreeg ik buikpijn, een zere keel, had weinig eetlust, had soms moeite met ademhalen en moest veel hoesten. Eerst denk je, misschien is het een gewone verkoudheid eerst maar even afwachten of het over een dag of 2 – 3 beter gaat. Ondertussen maak je je ongerust in deze tijden van het coronavirus. Wat als ik Covid – 19 opgelopen had? Vooral veel rusten en verse citroensap maken.

Ik keek naar de symptomen van Corona en ik zag dat er diverse dingen waren die er precies op leken maar ik had geen koorts. Vooral ademhalen en heel veel hoesten was een probleem. Ik besloot in zelf quarantaine te gaan en na een week voelde ik me een stuk beter. Maar na het weekend lag ik weer plat… Met antibiotica, hoestdrank en pijnstillers kwam ik er uiteindelijk weer bovenop. Ik ben dankbaar dat ik weer gezond ben! Omdat ik ziek was kon ik vorige maand geen nieuwsbrief schrijven maar ik ben er weer.

Kinderkleding en speelgoed donatie uit Nakuru voor Olturot

Toen ik kennissen in Nakuru over mijn werk en missie in Olturot vertelde raakte hen dit zo dat ze besloten om kinderkleding van een meisje van 5 en een jongetje van 3 jaar via Stichting Galilea te doneren. De kinderen waren uit hun kleding en ook schoenen gegroeid. Ik vertelde dat de meeste kinderen daar geen schoenen hebben en soms zelfs geen kleertjes. Het stel besloot om ook wat speelgoed weg te doen want ook knuffels en autootjes kennen ze in Olturot niet…De kinderen   spelen er bijvoorbeeld met takjes, of geiten die hun ouders houden.

Ik nam contact op met CITAM Nakuru en pastor Terry om te bespreken hoe we de spullen naar Olturot zouden kunnen brengen. Een week of 2 later ging er iemand van de CITAM administratie naar Nairobi en ze kwam de 4 volle dozen s ’morgens vroeg bij mij ophalen. Ze werden tijdelijk in het zendingskantoor van CITAM in Nairobi opgeslagen, totdat er een week of 2 later ook een auto naar Marsabit en Olturot ging en deze alles bij pastor Terry van CITAM in Olturot bracht!

Op een zaterdag toen de jongste kinderen naar de kerk kwamen werd er met het speelgoed gespeeld – wat een blijde gezichtjes! Ook kregen een paar kinderen die met blote voeten gekomen waren een paar schoentjes. Zo konden we ook tijdens deze Corona – tijd even een zonnestraaltje en een zegen zijn. Kids, we vergeten jullie niet!

Collecte voor Stichting Galilea op 13 december 2020

Dit jaar konden we als organisatie niet de gebruikelijke evenementen organiseren zoals het Benefiet Concert en de Stichting Galileadag, dit vanwege de Corona. Zoals u zult begrijpen heeft dit zijn weerslag gehad op onze inkomsten.  Ook de eerder geplande collecte door de Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK) in Kampen werd verschoven naar 13 december 2020.

We willen u vragen om al biddend te geven, in het bijzonder voor het Educatiefonds 2021 en ons HHD-programma waarmee we ook beroepsonderwijs steunen. We hopen dat de kinderen en jongeren begin volgend jaar weer naar school kunnen gaan. Zodra de scholen openen zullen we de 5 meisjes uit Olturot en Esther weer de nodige hulp bieden. Hier in Kenia staat het voortgezet onderwijs nu nagenoeg stil  omdat de meerderheid niet thuis online kan studeren. Zij (onze meiden) kijken er naar uit om verder te mogen leren!

Notitie: Voor bij de collecte is er een kort filmpje gemaakt die voor de collecte in de kerk getoond zal worden. Hetzelfde filmpje is ook te zien op onze website, You Tube en Facebook. Uw gift is van harte welkom!

Dankwoord

In oktober werd er door het bestuur in Nederland en actie georganiseerd. Er werden rookworsten en stroopwafels verkocht. De opbrengst komt ten goede aan Hoop, Hulp en Ontwikkeling in Kenia. Hartelijk dank voor alle bestellingen en ik hoop dat het u goed gesmaakt heeft!

Vanuit Nakuru wens ik u alvast gezegende kerstdagen en de beste wensen voor het jaar 2021.