Kenia nieuws mei 2020

Er is weinig om over naar huis te schrijven…De komende 3 weken zijn we in Kenia in ieder geval nog in ‘lockdown’. Dagelijks vraag ik me af, wat gaat de toekomst brengen? Dit jaar is het niet mogelijk om de gebruikelijke  fondsenwervingsactiviteiten te organiseren en tegelijkertijd kunnen we op dit moment ons projectwerk niet voortzetten. Corona heeft ons letterlijk stil gezet – je probeert plannen te maken en het volgende moment loop je vast in je eigen gedachten. Maar toen ik vanmorgen even door facebook berichten keek, werd ik gerust gesteld. Want Hij is er, altijd!

‘Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie Hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?’ (Mat. 6:26)

Afhalen van werkvergunningen en identiteitsbewijzen onderbroken

Elke 2 jaar moet ik mijn identiteitsbewijs vernieuwen – op 18 mei verliep die van mij. We kunnen online een nieuwe aanvragen, maar vanwege corona kunnen er vooralsnog geen nieuwe pasjes afgehaalt worden. Ook hier probeert iedereen zoveel mogelijk vanuit huis te werken of iets op te starten om tijdens de pandemie een alternatief inkomen te genereren. In Nakuru is er tot nu toe 1 persoon met diagnose corona-virus. Vele anderen werden in quaraintaine gebracht als voorzorgsmaatregel, waaronder een Nederlander die in een van de hotels in Nakuru verbleef net voordat Kenia de ‘lockdown’ instelde.

Esther zorgt voor ‘tante’ in Naivasha

Nadat ook Serein College haar deuren sloot bleef Esther nog een paar weken in Nakuru om aan schoolopdrachten te werken. Ook verhuisde ze naar een ander ‘hostel’, ik was nog niet in de gelegenheid om haar daar te bezoeken. Ze had sinds kort een bijbaantje, waar ze heel blij mee was. Zelf wat geld verdienen, zakgeld om haar eigen dingen te kunnen doen. Op dit moment is ze met een vriendin in Naivasha om daar samen voor haar tante te zorgen die 2 keer per week voor dialyse gaat.

Voet niet gebroken, wel pijnlijk

 Al bijna 2 weken kan ik niet gewoon lopen, ik hinkel door het huis…Ik heb een x-ray gedaan maar er is  geen breuk of dislokatie gelukkig. Met een ontstekingsremmende zalf en een verband gaat het langzaam beter. Ik hoop dat ik snel weer op de been ben!

By His grace, Carolien