Kenia nieuws februari 2020

Met een buurman praat ik op een woensdagmiddag over mijn plannen om binnenkort weer naar Olturot te gaan, hij is marinier in Botswana. Ik vertel dat ik voor een dag of 5 een auto wil huren en een 4WD nodig heb. Het is altijd weer een uitdaging om alles te plannen en organiseren…Maar bij mijn werk mag ik vertrouwen op de Heer, dan zullen onze plannen slagen! (Ps. 16:3)

Installatie-fase schaduwnet staat geplanned voor 1e week van maart

We zijn halverwege januari weer plannen gaan maken met Amiran en CITAM om het schaduwnet te gaan installeren begin dit jaar. Er werd voorgestelt om met een auto van CITAM van 17-21 februari te gaan, maar voor Amiran was dat op korte termijn niet haalbaar. Vervolgens werd 20-25 februari besproken maar op 22 februari wordt er enige regenval verwacht in de regio. Een 3e optie is de eerste week van maart wat voor Ammi, pst. Terry, Jeremiah en mij mogelijk is – ons TuinbouwTeam.

Hier in Nakuru kan ik via mijn buurman waarschijnlijk voor een hele degelijke prijs een Landcruiser huren. Op dit moment zijn we nog aan het onderhandelen over het delen van de kosten die daarvoor gemaakt zullen gaan worden. Het voorstel is dat CITAM, SG en Amiran allemaal 1/3 bijdragen voor de 4WD en de benzinekosten. Als we daar allemaal op tijd mee akkoord gaan moet ik de auto gaan reserveren – hopelijk is deze de week dat we hem nodig hebben ook beschikbaar.

Wanneer u deze nieuwsbrief leest, hoop ik met het team in Olturot te zijn! Doneren kan o.v.v. Olturot Farm

Politie, fraudeur en buurman zorgen voor financiële tegenvallers aan het begin van het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar begon voor mij heel anders dan ik me wellicht had voorgesteld, met diverse vervelende onverwachtte financiële tegenvallers. Het begon met een klein ongelukje bij het achteruitrijden, ik zag een andere auto over het hoofd en de politie werd erbij betrokken. Op de namiddag van 27 januari kreeg ik een vreemd telefoontje waar ik al zo mijn bedenken bij had – toch was de persoon die mij belde in staat om me telefonisch te frauderen! Ik voelde me heel dom daarna maar wat een spelletje ze weten te spelen met je gedachten. Op 31 januari belde mijn vriendin Alice uit Maralal – ‘Caro, ik heb vervelend nieuws..de omheining die je om je stuk grond hebt geplaatst is door iemand weggehaald!’

Al met al kostte de 1e maand mij zeker € 250,- ….Voor mij een groot bedrag. De omheining blijkt per ongeluk te zijn verwijdert door –alweer een buurman – en hem is vertelt dat hij het hek op eigen kosten weer op dezelfde plek terug moet plaatsen. Dus ik hoop dat dat me niet ook nog een keer weer zo’n € 300 gaat kosten. En toen was het februari, ik voel me enigzins opgelucht. Rijdt ik een parkeerplaats op, komt er iemand zonder in de achteruitkijkspiegel te kijken op mijn motorkap terecht! Een flinke deuk en verf eraf, maar de bestuurder is vriendelijk en blijkt weer een andere buurman te zijn.

De volgende dag gaan we naar de garage en hij betaald voor de onkosten. Probleem opgelost…Het mag financieel wel weer even wat minder stressvol wat mij betreft…

Gebedspunten:

  • Dankzegging voor de voortgang van de planning met CITAM en Amiran voor begin maart.
  • Bid met ons dat we van 2 – 6 maart samen met Amiran de installatie kunnen uitvoeren en alles goed verloopt.
  • Dankzegging dat een van mijn puppies verkocht is! Bid dat de andere 2 ook snel een nieuw thuis zullen vinden. (Er zijn 2 mensen die ze willen, maar ze nog niet betaald en opgehaald hebben).
  • Bid voor mij, Carolien, dat het financieel weer wat rustiger wordt…

By His grace, Carolien