Kenia nieuws januari 2020

‘Hij kent mijn naam, Hij kent mijn gedachten, Hij ziet elke traan en Hij hoort mijn stem als ik roep…’ Een stukje tekst uit een mooi Engelstalig Gospel nummer gebaseerd op Psalm 55, 91 en 102. Sabrina Asokon en Nasieku Leserangongu zijn 2 meisjes die geboren zijn in een nomadische cultuur waar weinig of geen inkomsten zijn uit werk of een zaakje. In CITAM Olturot leren ze geloven en Sabrina is actief met Zondag school. Ze gaan dit jaar naar form 1, de 1e klas van het voortgezet onderwijs en we gaan ze sponsoren met het Educatiefonds. Hij kent hun naam…

Mijn naam is Nasieku Leserangongu

Nasieku is 14 jaar en gaat vanaf dit jaar naar Sasura Girls Secondary School in Marsabit. Er zijn 9 kinderen thuis, voor de nomadische ouders een onmogelijke opgave om de kinderen allemaal naar school te kunnen laten gaan…

Daarom werd ze aangemeld voor het Educatiefonds. Haar ouders willen graag een betere toekomst voor hun kinderen en verwachten niet dat ze volgens de cultuur ook herders worden. Nasieku zou graag lerares willen worden want er is nog steeds veel analfabetisme daar waar ze is opgegroeid.

Pastor Terry kent Nasieku als een gelovig meisje met een heel positief gedrag. Als ze iets verkeerds doet, wordt ze door haar vader corrigeerd…

Mijn naam is Sabrina Asokon

Sabrina is ook 14 jaar en gaat naa Nyiro Girls Secondary School in Baragoi. Haar vader overleed 5 jaar geleden en haar moeder is nu schoonmaakster om zo voor haar kinderen en hun oma te kunnen zorgen. Daarvoor moest ze naar een ander dorp en Sabrina woont daarom nu bij haar oma. Het inkomen van haar moeder is heel laag en ze kan het schoolgeld voor Sabrina niet betalen. Ook omdat ze zware verantwoordelijkheden heeft voor de familie. Ze werd aangemeld voor het Educatiefonds en we gaan haar sponsoren. Ze zou graag verpleegster willen worden…

Ze zet zich met heel haar hart in voor de Zondagschool kinderen van CITAM Olturot. Pastor Terry is blij met haar, ze geeft al bijna 2 jaar leiding aan Sabrina.

Wilt u de meisjes sponsoren? Maak uw gift dan over o.v.v. Educatiefonds, bij voorkeur per maand of per kwartaal.

Gebedspunten:

  • Bid voor Jenisa, Grace, Nasieku en Sabrina – dat hun geloof hen zal helpen om goede keuzes te maken. Dat ze zich echt zullen richten op leren de komende jaren zodat ze straks een beroep kunnen leren.
  • Voor eventuele nieuwe activiteiten dit komende jaar met een potentiele partner organisatie in de buurt – ongeveer een half uurtje vanaf Nakuru. Dat we tot een positieve overeenkomst kunnen komen voor een samenwerking.

By His Grace, Carolien