Kenia nieuws juni 2019

Ontwikkeling in Olturot!

Doe wat je hand te doen vindt. Doe het met volle inzet… (Prediker 9:10)

Veertig kruiwagens ballast verzameld! # Olturot Farm

Met minimale gereedschappen en temperaturen rond de 30 C verzamelen 2 jonge mannen in Olturot over een periode van 5 dagen 40 kruiwagens met ballast. De ballast is nodig voor het installeren van de schaduwnetconstructie om groente in te verbouwen. Lokaal zijn er meer dan genoeg stenen en keien te vinden, eerst dichtbij maar later ook verderop. Er zijn maar 2 kruiwagens, waarvan er een kapot ging…Uiteindelijk is het toch gelukt om de benodigde materialen naar de gewenste plek te brengen!

Ondertussen zijn de resultaten van de grondtest18062019 (R) KALRO grondtest results – ook binnen gekomen. Deze laat zien welke bacterie of schimmel ziekte zou kunnen veroorzaken in gewassen en hoe dit voorkomen kan worden. De landbouworganisatie waar we mee werken is positief, we hebben ruime keuze voor het soort groente welke we kunnen gaan verbouwen.

Opnieuw budget voor bureaus # Chr. School Olturot

Vanwege een reorganisatie binnen Missions of Hope dit jaar kreeg ik tot deze maand weinig feedback van MOHI. Ook betekent deze reorganisatie dat ik bij verdere samenwerking niet meer met Jane naar Marsabit en Olturot zal gaan. Jammer, want vorig jaar hadden we een hele goede tijd met elkaar. Stichting Galilea gaat wel verder met de samenwerking – mogelijk ook op andere lokaties in de toekomst want er wordt ook gewerkt aan een school in Marsabit.

Voor de Chr. School in Olturot zijn nog eens 60 bankjes nodig voor de leerlingen, 4 boekenkasten en 5 tafels en stoelen voor leraren. Daarvoor is nog eens een bedrag van 3500,- nodig. Wilt u een bijdrage doen? Doe dit dan op ons bankrekening nummer o.v.v. Chr. School Olturot.

Buke geslaagd voor lerarenopleiding! # HHD-programma

‘ Mijn laatste examen voor mijn lerarenopleiding deed ik in April en ik heb de eindresultaten ontvangen. Ik ben de Heere dankbaar, ik had goede cijfers. Ik stel de financiële steun die ik van jullie kreeg heel erg op prijs! Mijn gebed is dat Hij ook u overvloedig zal zegenen.’ – via app, 7 juni 2019

Stichting Galilea nu ook op LinkedIn

Sinds kort is Stichting Galilea ook te vinden op LinkedIn! Zo kunt u ons ook via social media blijven volgen. De pagina wordt beheert door Arne, die zich sinds april inzet voor de organisatie. Fantastisch!