Kenia nieuws mei 2019

Huduma registratie en rechtspraak

Een maand of 2 geleden werden alle Keniaanse burgers opgeroepen tot ‘Huduma registratie’, een dienst die alle belangrijke persoonsgegevens onder één data-base zou moeten onderbrengen. Ondertussen werd er door de rechtbank nog besloten of deze registratie al dan niet verplicht is om te doen. Niet iedereen is blij met deze zet  van de Keniaanse overheid en veel mensen wachten tot op het laatste moment of melden zich helemaal niet. Zoals gewoonlijk zijn de wachtrijen op de meeste registratiepunten bizar, als je niet al voor 6 uur s’morgens komt is de kans groot dat je de hele dag buiten staat te wachten. Als inwoner van Kenia is het me toch gelukt om de Huduma registratie te doen…De ‘deadline’ voor de registratie is met een week uitgesteld om mensen die nog niet geweest zijn alsnog een kans te geven.

HHD-programma: Lakens en leren…

Begin mei arriveert Esther weer in Nakuru vanuit Mombasa en Nairobi. Na de begrafenis besloot ze om wat tijd te nemen bij bekenden in Mombasa om alle gebeurtenissen van de afgelopen periode een beetje te verwerken. Rondom de eigendommen in het apartement van haar zus en kinderen zijn er nog wat perikelen – wie krijgt wat? Het is de bedoeling dat de meeste spullen naar Esther gaan en dat die tijdelijk bij mensen in Nakuru zullen worden opgeslagen. Ondanks alles heeft Es een sterke en moedige houding en vooral heel veel zin om met haar diploma ‘Guidance & Counseling Psychology’ te beginnen. Op woensdag 8 mei verhuisde ze naar de MKU hostels hier in de stad waar ze haar kamer deelt met 2 andere studenten. Samen doen we een paar basis inkopen zoals lakens, producten voor persoonlijke verzorging en een bord en bestek. We wensen haar heel veel succes bij haar vervolgstudie op Serein College!

Educatiefonds: Cijfers 1e termijn vallen tegen

Jenisa heeft de 1e termijn afgerond met een D+, Grace met een C+ en Sabina had bijna de laagste score van form 1… Bidt u met ons voor hen dat ze zich 100 % zullen blijven inzetten voor hun onderwijs?

Nieuw ‘kantoor’ voor Nakuru

Mijn laptop begon wat ouderdomsverschijnselen te vertonen, waaronder geheugenproblemen. Ook had ik al een tijdje geen printer meer in huis. De vorige was van mijzelf maar is jaren geleden een keer door onweer getroffen en beschadigd. Ook kon ik er al niet meer mee kopiëren. Voor de administratie van de stichting is scannen, printen en soms kopiëren wel heel belangrijk en zo nu en dan moest ik daarvoor naar de stad. Ik legde het probleem voor aan het bestuur met de vraag of het mogelijk was om een nieuwe printer aan te schaffen. Daar werd positief op gereageerd en ook was er al een bedrag beschikbaar voor een andere laptop! Na de Paasdagen waren er goede aanbiedingen waar ik een mooie korting mee gescored heb. Ik ben erg blij met mijn nieuwe kantoor!

Hij geeft vanuit Zijn rijkdom (Fil.4:19)