Kenia nieuws februari 2019

Mooie Muziek tijdens Benefiet Concert

Vanaf het begin kijk ik de ‘live uitzending’ van het Benefiet Concert mee. De Hoeksteen in Ijsselmuiden zit vanavond vol! Halverwege komt er een Skype moment waarin ik persoonlijk iets over de stichting en haar projecten vertel – een ligte nerveusiteit is voelbaar van tevoren…zal de verbinding goed gaan? Wanneer ‘Hoe groot zijt Gij’ wordt ingezet door het Chr. Kamper mannenkoor D.E.V. brengt de herkenbaarheid van dit mooie lied een warme gloed in mijn hart. Niet lang daarna komt de directe verbinding met Kenia in Afrika, mijn bericht doet er ongeveer een minuut over voordat het naar Nederland overgebracht is. Helemaal vlekkeloos ging het niet, maar het is gelukt! We genoten ook van Gerwin die een gevoelige piano-improvisatie ten gehore bracht en een persoonlijk favoriet nummer van het koor was voor mij ‘In His love’. De collecte deze avond heeft € 1130 opgebracht en met nog toegezegde giften komt het totaal ongeveer uit op € 1200,-. Het is fantastisch dat het concert ook dit jaar weer door u is mogelijk gemaakt en dat we Hem samen mochten prijzen en eer bewijzen!

Dat stemt tot dankbaarheid, Door Eendracht Verbonden!

Esta aangemeld voor lidmaatschap Rode Kruis

Bij het Rode Kruis leren we nieuwe dingen, ik ga meestal op maandag en donderdag. Op deze dagen gaan we naar het ziekenhuis om daar bij diverse werkzaamheden te helpen. We geven uitleg en aanwijzing aan patienten en brengen dossiers in het kantoor op orde. Het is zo leuk om werkervaring op te doen bij het Rode Kruis want ik leer ook om E.H.B.O. te doen voor getroffenen. Het heeft tijd nodig, maar ik maak ook nieuwe vrienden. Deze ervaring bij het Rode Kruis spoort aan en ik blijf er graag bij betrokken. Binnenkort komt er een E.H.B.O. competitie tussen verschillende vestigingen van het R.C.

Door: Esta Mweni # HHD-programma

Gebedspunten

Graag in het bijzonder uw gebed voor Susan, ze zou vorig jaar uitgehuwelijkt worden als 2e vrouw van een oudere man op 14-jarige leeftijd. In samenwerking met CITAM zijn we op zoek gegaan naar een school voor haar en pastor Terry heeft er een gevonden. Het probleem is dat haar familie compleet afstand van haar zal doen als ze besluit om verder onderwijs te volgen. Ze zien haar als rebels en wijgeren bij te dragen aan Susan’s scholing. Een bijzonder moeilijke situatie voor ons om een aanvaardbare oplossing voor te bedenken.

By His Grace, Carolien