Christelijke school in Olturot bijna klaar! (extra bericht)

Bouw van de Christelijke school in Olturot is bijna af!

Dinsdag 13 februari 2018

De bouw van de Chr. kleuter- en basisschool in Olturot is bijna af! Als alles volgens plan verloopt kan de school in maart 2018 van start gaan. Missions of Hope heeft de afgelopen maanden fantastisch werk gedaan. Op de foto’s is ons bestuurslid Stefan te  zien op de lokatie in mei 2017 en een fase van de bouw van de school in de 2e helft van hetzelfde jaar.

Voor de keuken bij de school is er nog € 2000 nodig voor watertanks, potten, pannen, gasflessen e.d. omdat er tussen de middag eten gekookt wordt voor de kinderen. Dat is om te voorkomen dat de kids voor het einde van een lesdag naar huis gaan omdat ze honger hebben. In Olturot eten ze soms maar 1 maaltijd per dag…

Van Missions of Hope hebben we in januari een budget ontvangen met 5 onderdelen:

  • Meubels # bureaus, stoeltjes en boekenkasten
  • Schrijven / kantoor # notitieboekjes, schriften, pennen, potloden etc.
  • Tekstboeken # kleuters 1 en 2, basisschool groep 3 en 4
  • Keuken # watertanks, potten, pannen, borden, gasfles etc.
  • Schooluniform # voor 220 leerlingen

Het budget was goed opgesteld en duidelijk voor ons en na een vergadering heeft het bestuur besloten om zowel de meubels als alle schrijfmateriaal beschikbaar te stellen. Ook hebben we een sponsor die een gift heeft overgemaakt voor het inkopen van de nodige tekstboeken!

Binnenkort ga ik – Carolien – met Missions of Hope bespreken waar we alles gaan laten maken en inkopen. Het beloofd een mooi project jaar te worden waarin onze inspanningen van de afgelopen jaren ook daadwerkelijk ‘impact’ ofwel effect zullen gaan hebben op het leven van de Samburu kleuters- en basisschool kinderen!

Wil je ook een bijdrage doen? Maak dan een gift over op:

IBAN: NL85 SNSB 0963 6238 85  –  o.v.v. kenmerk Chr. school Olturot