Educatiefonds

‘Onze’ meiden…we zijn trots op ze!

De vier meisjes in dit project komen uit een gecompliceerde gezinssituatie. Hun ouders zijn niet of nauwelijks in staat om voor hen te zorgen, om nog maar niet te spreken van onderwijs voor hun kinderen. Ze zijn allen (half) wees; beide of een van de ouders leeft niet meer.

Twee meisjes zijn opgegroeid in een weeshuis aan de Keniaanse kust, Mombasa. Daar werden ze met veel liefde opgevangen, ondanks hun HIV+ status. Na de basisschool werden ze opgenomen in ons Educatiefonds en dit jaar doen ze examen!

De andere twee komen uit een klein woestijnachtig dorpje genaamd Olturot, een droge onderontwikkelde omgeving ten oosten van het Turkana meer. Veel meisjes hier hebben al een baby als ze nog geen 16 jaar zijn. Sommigen worden alleenstaande moeder, maar tienerhuwelijken komen ook regelmatig voor.

Stichting Galilea biedt kansen

Met behulp van het Educatiefonds leren ‘onze’ meiden om straks voor zichzelf te kunnen zorgen, ze hebben kans op een vervolgopleiding en hun eigen unieke plaats in de maatschappij.

Ze worden een voorbeeld voor anderen in hun omgeving – ‘young leaders’!

Er is hoop – voor jongeren met HIV+, er is hoop voor weeskinderen, er is hoop voor meisjes die graag naar school willen in plaats van vastlopen in verwachtingen van hun cultuur…

Zij durven weer te dromen!

 


Partner 1:                    Happy Rock Center

Partner 2:                    Citam Missions

Streefbedrag 2017:     € 3000

Geef o.v.v:                   Educatiefonds

 

Bekijk ook: