Kenia nieuws februari 2018

Chr. onderwijs in Olturot in ‘startblokken’!

In Olturot komen de kinderen van het dorp altijd achter me aan gerend, of ze lachen en zwaaien van een afstandje. Op zondag is de kerk vooral vol met vrouwen en kinderen, de mannen zijn meestal op pad om het vee te weiden. Wanneer de zondagschool begint verspreiden de kinderen zich over 4 groepen onder verschillende bomen. Daar leren ze van verhalen uit de Bijbel. Verder is er in Olturot geen onderwijs voor kleuters en het basisonderwijs is onderontwikkeld. Alweer 4 jaar geleden kreeg Amani daarom het verlangen en de visie om een Christelijke (kleuter-) school te beginnen. Jezus verwoorde Zijn liefde voor de kleinsten in Mat. 10:14 ‘Laat de kinderen tot Mij komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.’

In gebed brachten we het bij de Heer en de afgelopen jaren hebben we de visie met veel mensen gedeeld. In 2015 hebben we tafeltjes en stoeltjes gebracht voor 50 kleuters, dat was een 1e stap. In 2016 kreeg ik bericht dat Missions of Hope, een organisatie met de nodige ervaring op het gebied van onderwijs, de school zou gaan bouwen. Daarvoor was zo’n € 70.000 – € 85.000 nodig…

Stichting Galilea zocht contact met Missions of Hope en het werd al snel duidelijk dat samenwerking en onze bijdrage alsnog heel wenselijk was, want ook MOHI werkt op basis van sponsoring. Was er op de lokatie voor de school in Olturot tijdens Stefan’s bezoek in mei 2017 nog open grond, inmiddels staat er een gebouw wat al biijna helemaal af is! Zoals we al eerder hebben afgesproken zal SG vooral inzetten op lesmateriaal zoals tekstboeken, schrijfspullen en benodigdheden voor het inrichten van de klassen. Daarvoor hebben we op dit moment € 6000 beschikbaar! Raphael heeft een budget opgesteld en samen met hem zal ik binnenkort op pad gaan.

Na 10 jaar is mijn Toyota hoognodig aan vervanging toe

Mijn auto heb ik inmiddels 10 jaar en deze is aan vervanging toe. Op verschillende manieren wordt de Toyota 100 van 1999 nu te koop aangeboden. Zowel voor werk als prive is een auto geen overbodige luxe en ik zal op zoek gaan naar een nieuwere waarmee ik in ieder geval tussen Nakuru, Eldoret en Nairobi zonder problemen kan rijden. Al jaren geleden hebben vrienden eens € 800 overgemaakt voor een 4 WD, dat is de enige gift die er sinds het begin van Stichting Galilea voor een andere auto is ontvangen.

Dit bedrag is nu toegezegd als bijdrage voor het kopen van een ‘nieuwe’ – waar ik al heel blij mee ben! Ook kwam er recentelijk nog € 100 bij van een andere sponsor toen ik vertelde dat ik een andere auto nodig heb. Ik verwacht voor een nieuwe aankoop min. € 7500 oplopend tot € 13500 nodig te hebben. De oude auto zal krap maximaal € 2500 opbrengen…Zelf zal ik al een behoorlijk bedrag bij moeten leggen en op dit moment ben ik simpelweg niet in staat om een auto van € 10.000 te kopen.

Ziet u de noodzaak van een nieuwere auto die hopelijk minimaal 5 à 7 jaar gebruikt kan worden o.a. ten behoeve van het werk van Stichting Galilea dan wil ik u vragen om ook een bijdrage te doen – o.v.v. kenmerk: gift vervoer /vervoersmogelijkheden . Het is slechts een bescheiden verzoek, gezien mijn minimale inkomen.

Esta met mond infectie in ziekenhuis

Esta kreeg een infectie in haar mond waardoor ze in het ziekenhuis belande, een week nadat ze me haar nieuwe opleiding ‘Guidance & Counseling Psychology’ begon…Het gaat inmiddels iets beter met haar maar de dokters hebben nog geen duidelijke diagnose kunnen stellen. Fijn dat er mensen met ons meebidden!

Bekijk ook: