Kenia nieuws november 2017

Alles is gegeven!

De intocht van Sinterklaas, via social media en apps van familie beleef ik het een beetje mee. Dat inspireerde mij om samen met mijn tijdelijke huishoudelijke hulp Diane (19) zelf speculaaskruiden te mixen en pepernoten te bakken! Amerikanen over de hele wereld vieren vandaag ‘Thanksgiving’. Bij al de vieringen van dit seizoen staat geven jaarlijks centraal.  ‘Ik ben ervan overtuigd dat niets…. ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die Hij ons gegeven heeft in Christus Jezus onze Heer’ (Rom.8:38-39 NBV). Terugblikkend op het jaar 2017 constateer ik dat ik zo graag meer gedaan zou hebben maar dankbaarheid overheerst want ik heb opnieuw – bij alles wat ik doe – Zijn liefde ontvangen en ervaren!!

Evaluatie met hoogtepunten van 2017 – deel 1

Aan het begin van het jaar hebben we verwachtingen, plannen en doelen voor de daarop volgende maanden gestelt. Er zijn dingen afgerond, in ontwikkeling, onverwacht toegevoegd, naar een volgende fase, nieuw en afgesloten. Hieronder vindt u een selectie van de 1 of 2 belangrijkste gebeurtenissen in januari t/m juni 2017. (Note:Doelstellingen en plan bekend bij het bestuur van Stichting Galilea)

Januari 2017 – Sukuku

We hebben een nieuw meisje opgenomen in het Educatiefonds, Sukuku. Ze komt uit een gezin met 7 kinderen in Olturot en haar moeder is weduwe. Ze was in staat om zelf 3 geitjes bij te dragen voor het schoolgeld van haar dochter en haar ‘clan’ heeft een support groep gestart welke haar ook eens per termijn een bijdrage geeft voor Sukuku’s onderwijs. We vinden het belangrijk dat de gemeenschap zo mogelijk zelf mede-verantwoordelijk blijft en dat gaat goed met haar. Haar rapport cijfer was een C, dat is ruim voldoende!

Februari – ‘Live’ tijdens Benefiet concert

• Tijdens het Benefiet concert hadden we een primeur, ik was een paar minuten live via Skype te zien en te horen! We hopen dat in 2018 weer en wllicht nog beter te doen!
  • Kennismaking met nieuwe mensen en organisaties waren belangrijk. Ik had een 1e afspraak met ds. Becher van Citam missions, bezocht voor het eerst Missions of Hope in Pangani, Nairobi, in verband met de te bouwen Christelijke school en deed voorbereidend onderzoek bij diverse agrarische organisaties die in Kenia actief zijn waarvan er 1 zal bijdragen aan het verbouwen van groenten in Olturot.

Maart – Voorbereiden bezoek Stefan

In april stond Stefan’s bezoek aan Kenia geplanned. Daar moest ik de nodige voorbereiding en planning voor doen om ervoor te zorgen dat zijn reis onvergetelijk zou worden…Ik geloof dat dit wel gelukt is! Een bijzondere mix van Kenia leren kennen in combinatie met een bezoek aan diverse projecten waar Stichting Galilea bij betrokken is.

April – Donatie voor KakamegaKids en nieuwe website online!

• Na de nodige inkopen reisden we op 1 apil af voor ‘KakamegaKids’. De donatie was voldoende om de kinderen van het weeshuis voor een maand van eten te voorzien…Het was een gezellige en gezegende dag!
  • Op 21 april werd de lang verwachtte nieuwe website van Stichting Galilea gelanceerd! We zijn heel blij met de sponsors die hierbij betrokken waren en de prettige samenwerking. Helemaal tevreden over het resultaat!

Mei – Stefan bezoekt ‘site’ voor de Chr. school in Olturot

• Stefan is inmiddels al voor de 2e week in Kenia. Na kennismaking met Missions of Hope en Happy Rock Center is het eindelijk zo ver om ook naar Kargi en Olturot af te reizen…We bezoeken o.a. het stuk grond waar de school gebouwd gaat worden.
  • Mijn 1e medische operatie dit jaar…alles verloopt prima.

Juni – Aanmelding cursus JKUAT voor juli

Al langere tijd had ik op agrarisch gebied iets in gedachten wat ik tzt graag – in lijn met SG – zou willen doen. Ik ontmoette iemand die hier al mee begonnen is en zijn ervaringen met mij deelde. Hij vertelde ook over een beginnerscursus op JKUAT, een universiteit in Kenia, voor welke ik me vrijwel meteen aangemeld heb! (Note: vooralsnog geen verdere details)

Volgende maand deel 2!

By His grace, Carolien Zijda