Kenia nieuws augustus 2017

HHD-er ontvangt discipleship diploma!

‘De ware vreugde van een dienaar is het behagen / bekoren van de Eigenaar van de wijngaard en het redden van Zijn kostbare oogst.’ Dit citaat uit mijn laatste studieboek ‘Biblical theology of missions’ sluit helemaal aan bij de diploma uitreiking voor de Discipleship Training School (DTS) van Jacky!

Uiteindelijk wordt het ‘Youth with a Mission’ (YWAM) in Athi River voor Jacky, de DTS begint op 3 april 2017. Een sponsor uit Ijsselmuiden maakte dit mogelijk! Ze heeft haar KCSE examen van het voortgezet onderwijs met een D+ afgerond wat ze heel knap heeft gedaan. Ze sprak weinig Engels toen ze met het V.O.  begon en nu werden bijna alle lessen opeens helemaal in het Engels gegeven…Goede prestatie dus!

Maar wat daarna, dat is de centrale vraag die we stellen bij het HHD – programma. Want we vinden het belangrijk dat we onze ‘sponsorlingen’ blijven begeleiden zodat ze kennis hebben maar ook leren om voor zichzelf te zorgen. En dat niet alleen, we willen ze ook helpen bij het groeien in hun geloof.

Jacky zei: ‘Ik heb zo’n geweldige tijd gehad! Ik zou graag willen dat iedereen een DTS kan doen…Ik heb vooral geleerd hoe ik de stem van de Heer kan verstaan!’

Toen ik op 18 augustus in Athi River aan kwam voor haar diploma uitreiking kwam ze stralend naar me toe en gaf me een paar dikke knuffels. We hadden de tijd om even met elkaar te praten want ik was er al vroeg. Ze liet me haar slaapkamer zien en vertelde dat haar favoriete ‘outreach’ moment bij de mensen in de gevangenis was. ‘Zelf zou ik heel graag verpleegster worden maar vooral dienstbaar zijn, wat ik ook doe!’ Jacky zo enthousiast te zien vulde mijn hart met een ongekende voldaanheid…

Vooralsnog gaat ze terug naar Olturot omdat nog niet bekend is waar en of ze een vervolgopleiding kan doen. Ze heeft interesse in ‘Public Health’ maar eigenlijk heeft ze daar minstens een C voor nodig. Omdat ze uit een minder ontwikkeld gebied komt zou ze eventueel tòch ergens toegelaten kunnen worden. Een andere optie is om het examen jaar over te doen zodat ze volgend jaar de nodige toelatingscijfers haalt…Als Stichting Galilea hebben we op dit moment onvoldoende fondsen om haar verdere hulp te bieden. Maar we hopen en bidden dat er ondanks dat een mogelijkheid zal komen om nog verder met haar te wandelen!

Als u een bijdrage wilt doen dan kan dat o.v.v. HHD-programma

Gebedspunten

  • Op 8 augustus waren er verkiezingen in Kenia. Er hing soms wat spanning in de lucht maar we mogen terugkijken op overwegend succesvolle en vredige dagen. Na de uitslag waren er her en der protesten. Vooral dankbaarheid, maar ook gebed voor de teleurgestelden.
  • Een Nederlandse vriendin kwam een paar dagen op bezoek. Ik kon haar een beetje begeleiden en organiseerde Children’s minstry bij andere mensen hier in Nakuru. We hebben veel gepraat, samen geleerd en gebeden. Bijzonder, gezellig en mooi! Haar gebed is om in Kenia voor kinderen te zorgen, bidt u mee?
  • Studie vraagt op dit moment veel aandacht. Ik merk wel dat ik dingen leer die nu al heel waardevol en bruikbaar zijn! Ik ben bijna halverwege…Graag uw gebed dat ik het in combinatie met andere dingen toch vol kan houden.
  • Jacky gaat een enigzins blanco periode tegemoet. We vragen uw gebed voor richting, hulp bij keuzes en beslissingen die ze de komende tijd moet nemen.

By His grace, Carolien